Thursday, March 09, 2006

Έρωτας δια της ατόπου

Τον τελευταίο καιρό κάνω ένα μικρό τεστ στους φίλους μου και τους γνωστούς μου. Ρωτάω όσους από αυτούς είναι ζευγαρωμένοι τι ακριβώς ήταν εκείνο που τους τράβηξε στον άλλο ώστε να προχωρήσουν στη σχέση. Με άλλα λόγια τι είναι αυτό που τους δένει με τον άλλο. Ε, λοιπόν, τα αποτελέσματα είναι πιο απογοητευτικά και από την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του μουντιάλ. Οι περισσότερες φίλες μου μου δίνουν απαντήσεις του τύπου «γιατί δεν είναι τo ένα, γιατί δεν είναι το άλλο, γιατί δεν κάνει αυτό όπως οι περισσότεροι άνδρες, γιατί δεν ήταν σαν το Βαγγέλη που με απατούσε» και πολλά άλλα παρόμοια. Στην αρχή επέμενα και διευκρίνιζα: «δεν σε ρωτάω τι δεν είναι ο φίλος σου αλλά τι είναι αυτό που σου άρεσε πάνω του, τι είναι αυτό που σε έκανε να τον βγάλεις από το τσουβάλι με τους μαλάκες και να τον βάλεις στη ζωή σου και το κρεβάτι σου». Και πάλι οι ίδιες αδιάφορες απαντήσεις. Κάτι ανάλογο φαντάζομαι ότι γίνεται και με τους άντρες.
Τι γίνεται; Ξεχνάμε για ποιον λόγο ερωτευόμαστε; Ή μήπως δεν ερωτευόμαστε και απλά παραμυθιάζουμε τους εαυτούς μας συμβιβαζόμενοι με σχέσεις της πλάκας; Με σχέσεις που πάνε για ύπνο μόλις τελειώσει το reality ή το dvd. Με σχέσεις που γίνονται μόνο και μόνο για να έχεις ένα date κάθε Σάββατο βράδυ και για να μην πηγαίνεις στα reunion με τους παλιούς συμμαθητές μόνος. Έχουμε γίνει λοιπόν τόσο ολιγαρκείς που η σημαία μας είναι πλέον το «μη χείρον βέλτιστο;» ή μήπως από το ολότελα καλός και ο Παναγιώτης;

4 Comments:

At 6:02 PM, March 09, 2006, Blogger averel said...

Επειδη η αναλυση φερνει διαλυση, μη το ψαχνεις πολυ.

 
At 10:26 AM, March 10, 2006, Blogger pascal said...

Δεν νομίζω ότι ο πραγματικά ερωτευμένος ξέρει γιατί έχει ερωτευτεί. Απλά το βιώνει.

 
At 10:23 AM, April 05, 2006, Anonymous Anonymous said...

''Δεν νομίζω ότι ο πραγματικά ερωτευμένος ξέρει γιατί έχει ερωτευτεί. Απλά το βιώνει.''

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΣΚΑΛ..

ΑΦΡΟΥΛΑ

 
At 12:26 PM, September 19, 2006, Blogger angeliki marinou said...

Γλυκειά μου, είχα δύο φίλες. Η μια τα είχε δέκα χρόνια με έναν τύπο με παιδιά (ήταν σε διάσταση), που δε χώριζε δια να τη στεφανωθεί, και η άλλη τα είχε με μια σειρά κάφρους (έτσι έλεγε). Περιττό να πω ότι και οι δυο ήταν φουλ ερωτευμένες, όταν όμως πέρασαν τα τριάντα και συνειδητοποίησαν ότι ήταν "αστεφάνωτες" και ντροπές της κοινωνίας και δεν είχαν κάνει εγγόνια στις μαμάδες τους να τα χορεύουν στα γόνατα και λοιπά, έσπευσαν να παντρευτούν τους πρώτους αδιάφορους που βρήκαν μπροστά τους - που όμως τις κοίταζαν στα μάτια.

Ηθικό δίδαγμα: όλες καταλήγουμε τελικά με αυτόν που μας αγαπάει.

 

Post a Comment

<< Home