Wednesday, June 07, 2006

Το χρονικό ενός one night stand

Θαυμάσιο αν νικήσω το γήινο πάθος μου,
Αλλά κι αν δεν τα καταφέρω
Θα ΄χω γνωρίσει την ευτυχία.

Λ. Τολστόι (Άννα Καρένινα)


Σε ρωτάει αν θες να πιεις κάτι. Πάντα κάπως έτσι ξεκινάει. Νωρίτερα έχει καθίσει σε μια γωνία του μπαρ και σε έχει σκανάρει από πάνω μέχρι κάτω. Εσύ τον έχεις δει από ώρα κι έχεις αφήσει τις φίλες σου να συζητάνε μόνες τους για τον Κωσταντή Σπυρόπουλο και για τα νέα mules που έχει φέρει το Rollini. Ανά δίλεπτο – όχι συχνότερα, μην σε περάσει για καμιά λυσσασμένη- γυρίζεις προς το μέρος του και τον κοιτάζεις ίσα στα μάτια σαν να τον προκαλείς σε παιχνίδι σκάκι. Έπειτα το αόρατο τζάμι που σας χωρίζει σπάει. Αρπάζει το αόρατο γάντι που του έχεις μόλις πετάξει και έρχεται προς το μέρος σου φέρνοντας μαζί του όλη την αύρα της επιτηδευμένα, ανεπιτήδευτης γοητείας, της ανεμελιάς και του τυχαίου. Χαμογελάει. Με αυτό το βλέμμα που μια γκόμενα του είπε κάποτε να φοράει πιο συχνά γιατί του πάει, ή που τέλος πάντων έτσι νομίζει. «Θα πιεις κάτι;» σε ρωτάει. Και στην ουσία, αυτό που σε ρωτάει είναι αν θα πεις κάτι. Κάτι που να κάνει τον ένα να ανεχτεί ευχάριστα την παρουσία του άλλου μέχρι το επόμενο πρωί. Ψάχνετε και οι δύο έναν καλό λόγο που θα σας κρατήσει μαζί μέχρι το ξημέρωμα και θα κάνει τα σεντόνια να μυρίσουν λίγο όπως τα σεντόνια που περιγράφουν οι γάλλοι ρομαντικοί του 19ου αιώνα ανάμεσα σε ιστορίες με κοκότες, μπουντουάρ και μονομαχίες.
Οι κοινότυπες ερωτήσεις (πώς σε λένε, μένεις εδώ κοντά, έρχεσαι συχνά εδώ, με τι ασχολείσαι κλπ) και τα ποτέ διαδέχονται το ένα το άλλο την ώρα που η προσπάθειά σου να γίνεις λίγο πιο πνευματώδης απ’ ό,τι συνήθως μοιάζει με την προσπάθεια του δυσλεκτικού να γράψει σωστά τη λέξη «μηνιγγίτιδα». Ευτυχώς τουλάχιστον αυτός δεν είναι περισσότερο νηφάλιος για να σου πει με σιγουριά αν τα καταφέρνεις.
Μετά από αυτό το αναγνωριστικό παιχνίδι επικρατούν μερικά λεπτά αμηχανίας –ιδιαίτερα αν δεν εξασκείς συχνά το άθλημα. Σου αρέσει ο τρόπος που γελάει με τα αστεία σου (το ίδιο αστείο δεν συγκινεί ποτέ κανέναν από την παρέα σου, αλλά έχεις πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνεις από το να αναρωτηθείς αν αυτός θέλει να φανεί ευγενικός ή οι άλλοι είναι κομπλεξικοί), αυτή η κάθετη γραμμή στο πιγούνι του και ο τρόπος που ανασηκώνει τον σκελετό των γυαλιών του κάθε που σου μιλάει, αλλά σου τη σπάει ο τρόπος που κοιτάζει το ντεκολτέ σου λες και από εκεί πρόκειται να ξεπηδάει το φλεγματικό σου –νομίζεις- χιούμορ. Αλλά το προσπερνάς γιατί η ματαιόδοξη πλευρά του εγώ σου σού λέει ότι το χρειάζεται. Γελάς κι εσύ με τα δικά του αστεία (αν και κάπως πολυφορεμένα) και το γέλιο σου απλώνεται στο χώρο όπως και τα ρινίσματα σιδήρου πάνω στο χαρτί αν του βάλεις από κάτω έναν μαγνήτη. Οι άνθρωποι τριγύρω σου σε αφήνουν αδιάφορο. Το μυαλό σου, το κορμί σου, οι ελπίδες σου είναι στραμμένες σε αυτόν τον κύριο και στο ποτήρι που στρέφει προς το μέρος σου σε συνδυασμό με το γεμάτο υποσχέσεις βλέμμα του.
Προς στιγμήν ξεχνάς πώς σε λένε, ποια είσαι, τις φίλες σου που σε περιμένουν στο μπαρ και το ύφος τους που δείχνει ότι δεν θα σε περιμένουν πολύ, τον Γ. που δεν σε πήρε τηλέφωνο («δεν θα ξαναπάρει ο καριόλης, θα του δείξω εγώ τι θα πει φτύσιμο»). Παίρνεις αυτό το ύφος της γυναίκας που θέλει πολύ να πιστέψει, να προκαλέσει, να ερεθίσει, να μείνει στο μυαλό σου.
Το ποτό έχει ήδη αρχίσει να κάνει τη δουλειά του, έτσι λίγες ώρες μετά όταν αυτός σου προτείνει να πάτε «κάπου πιο ήσυχα» εσύ απαντάς «ναι» με την ίδια φυσικότητα που θα απαντούσες «ναι» αν σου έλεγε «ωραίο καιρό κάνει σήμερα». Πετάς μια γελοία δικαιολογία στις φίλες σου ότι τάχα δεν αισθάνεσαι και πολύ καλά (μην σε περάσουν και για πουτάνα που πηδιέσαι με τον πρώτο τυχόντα από το πρώτο βράδυ) και την κάνεις μαζί του.
Η επόμενη σεκάνς παίζεται λίγες ώρες σπίτι του ή σπίτι σου (ευτυχώς που είχες σκεφτεί να αλλάξεις τα σεντόνια, ρεζίλι θα γινόσουν στον ξένο άνθρωπο). Χωρίς φιοριτούρες, χωρίς παράτες, χωρίς όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Παρόλο που δεν γνωρίζεις καθόλου το γυμνό σώμα που έχεις απέναντί σου κάνεις όλες τις σωστές κινήσεις λες και μια αόρατη δύναμη από αυτές που αγαπούν τα μεγάλα λάθη και τις μεγάλες στιγμές σού κατευθύνει τα χέρια και αφήνει τα δαχτυλικά σου αποτυπώματα εκεί ακριβώς που πρέπει. «Δεν θα υπάρξει αύριο» σκέφτεσαι και η σκέψη αυτή αντί να σου κόβει την ορμή σε οπλίζει με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα. Αυτό στη χειρότερη περίπτωση. Γιατί στην καλύτερη δεν σκέφτεσαι απολύτως τίποτα. Δεν μιλάς και πολύ –λίγο από συστολή, λίγο από την ελαφριά ζαλάδα- νιώθεις να περπατάνε μυρμήγκια πάνω στο κορμί σου κι ύστερα έρχεται ένα μούδιασμα που παρακαλάς όμως να κρατήσει όσο πάει πιο πολύ. Οι παλμοί πέφτουν, τα σφιχτοδεμένα χέρια χαλαρώνουν και τότε μόλις αρχίζεις να καταλαβαίνεις τον ιδρώτα στο μέτωπο και το λαιμό σου. Η δεύτερη φορά, λίγα λεπτά μετά, είναι πιο χαλαρή, πιο συντροφική θα έλεγες, αν βέβαια νομιμοποιείσαι να την αποκαλείς έτσι. Εδώ τα λόγια είναι περισσότερα, ο ηθοποιός αρχίζει να μαθαίνει σιγά σιγά τις ατάκες του. Κι όπως συμβαίνει με τις τραγωδίες, μετά την κορύφωση έρχεται η κάθαρση. Μόνο που καθυστερεί λίγο μέχρι να επιστρέψεις σπίτι με το ταξί, αφού επέμενες ότι δεν υπήρχε λόγος να σε γυρίσει αυτός. Η κάθαρση γίνεται στο μπάνιο σου με αφροντούζ και σφουγγάρι και με ένα μικρό χαμόγελο καθώς θυμάσαι τα τελευταία σας λόγια. «Δώσε μου το τηλέφωνό σου να κανονίσουμε καμιά φορά», «Θα τα ξαναπούμε σίγουρα» και ξέρεις ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Κι ενώ προσπαθείς με κόπο να ανακαλέσεις στο μυαλό σου την περίεργη προφορά του (τραβούσε πολύ το «τ» ή ήταν ιδέα σου;) κοιτάς το ρολόι στο κινητό σου. Αν δεν σε κρατήσουν οι τύψεις ξάγρυπνη, θα προλάβεις να κοιμηθείς μια ώρα πριν φύγεις για τη δουλειά.

23 Comments:

At 12:20 PM, June 07, 2006, Blogger averel said...

ενδιαφερον. Ωστοσο το 90% των αποπειρων σταματαει στο μπαρ. Ποτε οι ατακες δεν ειναι αρκετα καλες, ουτε η επιμονη. Και παντα υπαρχει λιγο ποτο να σε κανει να ξεχασεις :)

 
At 12:25 PM, June 07, 2006, Blogger pascal said...

"«Θα πιεις κάτι;» σε ρωτάει."
Koίτα να δεις φίλε μου που τα κλισέ όχι μόνο αναπνέουν αλλά πηδάνε κιόλας.
pffff
τις καλησπέρες μου. πολύ καλό ποστ. ίσως το καλύτερό σου απ'όσα έχω διαβάσει.
θα γράψω κάποια μέρα και την αντρική σκοπιά.
averel: speak for yourself :PPP

 
At 12:31 PM, June 07, 2006, Blogger averel said...

Ok.Θα γραψω και εγω την αντρικη σκοπια καποια στιγμη. Και δεν θα τελειωνει στο μπαρ. Θα φτανει μεχρι και το ταξι.
pascal λανσαρω την γλυκια πλευρα του μπλογκερ - ανθρωπου. Εσυ εισαι ο μπλογκερ επιβητορας.

 
At 12:37 PM, June 07, 2006, Blogger pascal said...

ναι, αλλά δεν σου πάει. Κάνει μπαμ ότι υποκρίνεσαι :P
Α, αν κάνεις ποστ κι' εσύ για το ίδιο θέμα, ειδοποίησε πότε θα το ανεβάσεις για να το ανεβάσουμε ταυτόχρονα. Επίσης, θα κάνουμε link ο ένας στου άλλου και οι δυο σε τούτο το ωραιότατο ποστ της allimiamera. Ok?

 
At 12:38 PM, June 07, 2006, Blogger pascal said...

Έτσι θα έχουμε την άποψη του επιβήτορα, του επιβήτορα που δεν λέει ότι είναι επιβήτορας και μιας γυναίκας. Κομπλέ το βρίσκω.

 
At 12:45 PM, June 07, 2006, Blogger averel said...

Υπαρχει και αυτο του αννηρ gay και της Λεσβιας. Αλλα δεν νομιζω να δυσκολευτουμε να βρουμε.

 
At 12:47 PM, June 07, 2006, Blogger 30nothing said...

νομίζω ότι λείπει η πλευρά του γκέι αλλά εκεί δεν χρειάζεται ολόκληρο σεντόνι. Ένα χαρτάκι "let' s fuck" αρκεί
averel, pascal σας ευχαριστώ που καθήσατε και το διαβάσατε. Ήταν λίγο κουραστικό νομίζω. Απλά δεν μπορώ να διαβάζω άλλο για χρονικά αιώνιας αγάπης και ανομολόγιτων ερώτων. Ακόμη και το one night stand έχει τη σημειολογία και την αισθητική του νομίζω.

 
At 12:49 PM, June 07, 2006, Blogger 30nothing said...

Το ανομολόγητο ήταν λάθος (φυσικά)

 
At 12:53 PM, June 07, 2006, Blogger 30nothing said...

A, καλά averel είσαι μέσα στο μυαλό μου. Δεν είχα διαβάσει το comment σου. Cross my heart

 
At 12:55 PM, June 07, 2006, Blogger averel said...

Καθολου κουραστικο. Και εγω εχω κουραστει με αυτες τις πεταλουδες που πετανε, τα πουλια που τιτιβιζουν και ζζζζζζζζ (που λεει και ενας γνωστος)

 
At 12:30 PM, June 08, 2006, Anonymous Anonymous said...

makari oles oi gynaikes na itan toso efkoles h allios eftyxos pou yparxoun poutanes

 
At 1:06 PM, June 08, 2006, Blogger 30nothing said...

Η συγκεκριμένη είναι μάλλον καριόλα. Γιατί ως γνωστόν η πουτάνα πηγαίνει με όλους αλλά η καριόλα πηγαίνει με όλους εκτός από σένα. Αν αυτό κατάλαβες εσύ, τότε λυπάμαι που έχασες τόσο χρόνο για να το διαβάσεις. Προφανώς αν η αφήγηση γινόταν από άντρα, θα τον θεωρούσες τώρα και πολύ γαμιά.

 
At 4:22 PM, June 08, 2006, Anonymous Anonymous said...

an enas adras pidouse tsoulakia san kaisena kai meta isos eixe kai typseis opos les giafto pou ekane tha ton elega malaka

 
At 8:08 AM, June 09, 2006, Blogger 30nothing said...

Νομίζω ότι έχεις πάθει μια σύγχιση. Δεν μπήκες στο συρτάρι με το προσωπικό μου ημερολόγιο, στο blog μου μπήκες. Δεν είναι βιωματικό. Αν και for the record εγώ δεν θα είχα τύψεις. Εκτός κι αν πήγαινα με σένα. Have a nice life.

 
At 1:14 PM, June 11, 2006, Anonymous Anonymous said...

epidi to nimou sou mallon to exeis kanei pandoxeio einai poly pithano na se exo parei ki' ego. Trabao poly to s kai kana dyo xastoukia sto kolaraki. Ante, poutanaki pou ise ikano na grapsis eikosipente xiliades lekseis gia na peis afto pou legetai me dyo: "eimai tsoulaki"

 
At 11:52 AM, June 13, 2006, Blogger averel said...

Ρε ανωνυμε, τελειωσαν τα μαθηματα στο δημοτικο σου και εμαθες τα blogs. Αντε σπασε κανα σπυρι.

 
At 7:38 AM, June 23, 2006, Blogger averel said...

που είστε κυρια Allimiamera?

 
At 7:39 AM, July 14, 2006, Anonymous Anonymous said...

Οι άντρες έχουν και αυτοί τις τύψεις τους, για πολλούς και διάφορους λόγους, απλά δεν το λένε και αν το λέγανε θάταν λάθος γιατί αυτό θα έκανε ποιο έντονα τις τύψεις των γυναικών. Το σωστό θάταν να είναι ο άνδρας αρκετά ευαίσθητος ώστε να καταλαβαίνει τον μεγαλύτερο συναισθηματικό φόρτο των γυναικών αλλά όχι τόσο ώστε αυτό να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα. Οι πολύ ευαίσθητοι άνδρες ψάχνουν για τσούλες για να έχουν ποιο χαλαρή συνέιδηση. Ψάχνουν και τις προκλητικές που θυμίζουν πιν-απς και πορνοστάρ γιατί κοντά σαυτέ ελπίζουν πως θα περάσουν ποιο έντονες στιγμές. Βασικά οι άνδρες δε θέλουν οι γυνάικες να τους πιάνουν το πέος προσεκτικά και ευλαβικά σαν κάποιο οικογενειακό κειμήλιο διότι χάνουν έως και 50% της όρεξης για καλό σεξ. Από ότι βλεπουμε κια έδω ολοι βγάζουν τα αποθημένα τους κατηγορώντας τους άλλους με αυτό που τσούζει..και αγάμητος μαλάκας και τσούλα/ πουτανάκι, είναι δύο κοινά παραδείγματα..γενικά η κοινωνία, αυτή η άτιμη, προτιμά ακόμη και σήμερα να γαμάει ο άντρας ελέυθερα και η γυνάικα να δέιχνει αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία, σεβασμό, κλπ..δυστυχώς έπρεπε να είναι το αντίστροφο..οι γυνάικες είναι σίγουρα καλύτερες, ποιο δεξιοτέχνες και με περισσοτέρη τσαχπινιά από τους άντρες στη τέχνη του φλέρτ.

ΑΣΚΗΤΗΣ

 
At 8:43 PM, July 19, 2006, Blogger Cérulaire said...

"Ακόμη και το one night stand έχει τη σημειολογία και την αισθητική του νομίζω.", γράφεις και εγώ θα αφαιρούσα μάλιστα το "Ακόμη και". Και τη δική του αυταξία θα πρόσθετα.
Δυστυχώς όμως η αναζήτηση σήμερα φαίνεται να εξαντλείται σε στερεότυπα και γκρίνια για τον έρωτα, το σεξ και της σχέσεις. Ή άλλοτε στην προχειρότητα και τον εκχυδαϊσμό.
Ανάμεσα σε όλα αυτά λοιπόν πολύ εύστοχα θέτεις ένα πλαίσιο ελευθερίας και καλαισθησίας.

 
At 12:37 PM, September 19, 2006, Blogger angeliki marinou said...

Από τα καλύτερα κείμενα της μπλογκόσφαιρας.

 
At 5:12 PM, October 10, 2006, Blogger fieryfairy said...

Μου αρέσει. Συμφωνώ επίσης απεριόριστα με όλα τα σχόλια για το πώς ο άντρας σε τέτοια περίπτωση θα θεωρούνταν ο γαμιάς, ενώ η γυναίκα τσούλα..

Επίσης πώς γίνεται πάντα τα πιο άθλια σχόλια να γίνονται από ανώνυμους, ε;

 
At 4:09 PM, February 14, 2007, Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... payday+loans+for+savings+account+no+fax Fucking milf teacher mature brunnette

 
At 8:17 PM, March 20, 2010, Anonymous Anonymous said...

Making money on the internet is easy in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat twitter[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses little-known or misunderstood ways to produce an income online.

 

Post a Comment

<< Home