Tuesday, March 20, 2007

Για λευκότερα λευκά

Δεν είμαι σίγουρη τι είναι χειρότερο να αντικρίζεις πρώτη φορά, την πρώτη ρυτίδα ή την πρώτη λευκή τρίχα. Επιλέγω το δεύτερο αφού την πρώτη μου ρυτίδα την απέκτησα γύρω στα 15 μου. Μια κάθετη χαρακιά δίπλα στο δεξί φρύδι. «Ρυτίδα έκφρασης», όπως έλεγε η μαμά μου για να συμπληρώσει αμέσως μετά «με τόση τσαντίλα και νεύρο που είχες από μικρή, σού άξιζε ένα παράσημο». Έτσι, πολύ νωρίς έμαθα να ζω με τη ρυτίδα μου.
Όμως η θέα της πρώτης λευκής τρίχας με τάραξε. Ήταν πριν από ένα χρόνο περίπου. Την αντίκρισα, αγουροξυπνημένη, ξαφνικά ένα πρωί και, όπως λένε μπροστά στις κάμερες όλοι οι γείτονες των δολοφόνων (άλλο αν οι τελευταίοι μέχρι τότε χαλούσαν τη γειτονιά με το ξύλο που έριχναν στις γυναίκες και τα παιδιά τους, τσακώνονταν με όλους στο καφενείο, «έπεσα από τα σύννεφα». Την κοιτούσα, την ξανακοιτούσα, την τέντωνα, την έκρυβα πίσω από τα άλλα (κόκκινα ακόμα, ευτυχώς) μαλλιά. Όλο αυτό θα πρέπει να κράτησε τουλάχιστον μισή ώρα. Την ίδια κιόλας μέρα έκλεισα ραντεβού στο κομμωτήριο.
Όσα cd του Miles Davis κι αν βάλω στο player, νομίζω ότι ποτέ δεν θα καταφέρω να δω cool το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν γυναίκες που τα χουν βρει με τις (λευκές) τρίχες τους. Τις θαυμάζω. Εγώ δεν μπορώ. Το παραδέχομαι.
Η πρώτη λευκή τρίχα σηματοδοτεί the end of an era. Και την αρχή του ποιου;
Υ.Γ. Από τότε στο κεφάλι μου έχουν φυτρώσει εντελώς αυθαίρετα περίπου τέσσερις – πέντε ακόμα. Τις καμουφλάρω με το τρίτο πιο αποτελεσματικό όπλο της γυναίκας μετά το κλάμα και το κόκκινο κραγιόν. Τη βαφή μαλλιών. Όσες όμως κι αν βγουν χωρίς τη συναίνεσή μου, καμιά δεν θα είναι σαν εκείνη την πρώτη.

6 Comments:

At 12:40 AM, March 23, 2007, Anonymous Anonymous said...

Κοίτα, νομίζω ότι ο Miles Davis είναι ακατάλληλος για την περίσταση γιατί είναι σχετικά πεφτικός. Δοκίμασε κάτι σε Tonino Carotone (που ακούγεται και σαν βαφή μαλλιών)Χαρούμενη μελαγχολία απογευματινού τύπου.

 
At 12:45 AM, March 23, 2007, Anonymous Anonymous said...

wie geht's?

 
At 9:39 AM, March 23, 2007, Blogger 30nothing said...

Τον Miles Davis τον ανέφερα μόνο και μόνο γιατί είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της cool jazz. Αν ξαναδιαβάσεις την πρόταση θα καταλάβεις. Ο Carotone είναι τέλειος και γέλασα πολύ με την παρένθεση. Mir geht's so und so. Ich war besser. But, I do my best. Χαίρομαι που περνάς καμιά φορά και τα λέμε, αλλά θα ήθελα να δω κι ένα δικό σου blog μια μέρα.

 
At 10:38 AM, March 23, 2007, Anonymous Anonymous said...

No blogs, only books darling! μην πέφτεις, life is tooo short to be small. θα τα λέμε

 
At 1:49 PM, March 26, 2007, Blogger 3 parties a day said...

Την αρχή της (σωματικής)decadence...

 
At 1:51 PM, March 31, 2007, Blogger Ηλιας....Just me! said...

Είναι και ο μύθος που έχει καλλιεργηθεί γύρω από το θέμα, (η μήπως δεν υπάρχει μύθος?) ότι οι γυναίκες δεν "λέει" να έχουν άσπρα μάλλιά (εκτός από τις γιαγιάδες και τις προγιαγιάδες μας! :D)

 

Post a Comment

<< Home