Thursday, March 30, 2006

The whole of the fool

Αυτός που είπε πρώτος ότι η βλακεία είναι ανίκητη, σίγουρα γνώριζε κάποιους από τους συναδέλφους μου.

Friday, March 24, 2006

Ο βασιλιάς κι εγώ

Ο Prince Uzuku γεννήθηκε στην Γκάνα το 2000. Είναι το τελευταίο από τα έξι παιδιά μιας οχταμελούς οικογένειας. Είναι χριστιανός και πηγαίνει στο σχολείο. Η οικογένειά του είναι από τις λίγες "τυχερές", αφού καλλιεργεί ένα μικρό κομμάτι γης και βρίσκεται κοντά (απέχει "μόλις" 500 μέτρα) σε πηγή πόσιμου νερού. Όμως όταν ένα μέλος της οικογένειας του Prince αρρωστήσει και χρειαστεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα υπόλοιπα μέλη πρέπει να τον μεταφέρουν με τα πόδια σε μια απόσταση 5 χιλιομέτρων, αφού εκεί βρίσκεται το κοντινότερο ιατρικό κέντρο.
Πριν δέκα ημέρες περίπου έβαλα την φωτογραφία του Prince μέσω της Action Aid. Στα χαρτιά της οργάνωσης είμαι "ανάδοχη μητέρα" του. Δύο φορές το χρόνο ή και συχνότερα θα παίρνω φωτογραφία του Prince αλλά και γράμμα με τα νέα του. Αν θέλω μπορώ κι εγώ μέσω της Action Aid να του στείλω ένα γράμμα όπου θα του μιλάω για μένα και την οικογένειά μου. Φυσικά δεν θεωρώ τον Prince "παιδί" μου. Όμως χτες το βράδυ τον είδα στον ύπνο μου. Και ελπίζω να είναι καλά.

p.s. Αν δεν έχετε δει την υπέροχη ταινία του ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Πέιν "About Schmidt" να το κάνετε. Όσοι την έχουν δει καταλαβαίνουν τη σχέση.

Tuesday, March 14, 2006

10 πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου σε περίπτωση χωρισμού

1. Κινητό τηλέφωνο
2. Πιστωτική κάρτα
3. Την κάρτα του κομμωτηρίου ή (εναλλακτικά) το τηλέφωνο του πρώτου τυχόντα
4. Οτιδήποτε εύθραυστο
5. Πολύ δουλειά για το σπίτι
6. Χαρτομάντηλα
7. Τσιγάρα
8. Το "fool for your loving" των Whitesnake στο mp3 player σου.
9. Τη φωτογραφία του
10. Ένα στυλό

Monday, March 13, 2006

Μ - day

Αν η σημερινή ημέρα είχε soundtrack, αυτό θα ήταν το Manic Monday.

Friday, March 10, 2006

Έσω έτοιμη

Κορίτσια, ετοιμαστείτε. Η 20η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πίπας Το ξέρω, είναι μια βρώμικη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει. www.steakandbjday.com

Thursday, March 09, 2006

Έρωτας δια της ατόπου

Τον τελευταίο καιρό κάνω ένα μικρό τεστ στους φίλους μου και τους γνωστούς μου. Ρωτάω όσους από αυτούς είναι ζευγαρωμένοι τι ακριβώς ήταν εκείνο που τους τράβηξε στον άλλο ώστε να προχωρήσουν στη σχέση. Με άλλα λόγια τι είναι αυτό που τους δένει με τον άλλο. Ε, λοιπόν, τα αποτελέσματα είναι πιο απογοητευτικά και από την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του μουντιάλ. Οι περισσότερες φίλες μου μου δίνουν απαντήσεις του τύπου «γιατί δεν είναι τo ένα, γιατί δεν είναι το άλλο, γιατί δεν κάνει αυτό όπως οι περισσότεροι άνδρες, γιατί δεν ήταν σαν το Βαγγέλη που με απατούσε» και πολλά άλλα παρόμοια. Στην αρχή επέμενα και διευκρίνιζα: «δεν σε ρωτάω τι δεν είναι ο φίλος σου αλλά τι είναι αυτό που σου άρεσε πάνω του, τι είναι αυτό που σε έκανε να τον βγάλεις από το τσουβάλι με τους μαλάκες και να τον βάλεις στη ζωή σου και το κρεβάτι σου». Και πάλι οι ίδιες αδιάφορες απαντήσεις. Κάτι ανάλογο φαντάζομαι ότι γίνεται και με τους άντρες.
Τι γίνεται; Ξεχνάμε για ποιον λόγο ερωτευόμαστε; Ή μήπως δεν ερωτευόμαστε και απλά παραμυθιάζουμε τους εαυτούς μας συμβιβαζόμενοι με σχέσεις της πλάκας; Με σχέσεις που πάνε για ύπνο μόλις τελειώσει το reality ή το dvd. Με σχέσεις που γίνονται μόνο και μόνο για να έχεις ένα date κάθε Σάββατο βράδυ και για να μην πηγαίνεις στα reunion με τους παλιούς συμμαθητές μόνος. Έχουμε γίνει λοιπόν τόσο ολιγαρκείς που η σημαία μας είναι πλέον το «μη χείρον βέλτιστο;» ή μήπως από το ολότελα καλός και ο Παναγιώτης;

Συγχαρητήρια

Διάβασα χτες στα Νέα ότι αν πληκτρολογήσεις στο Google τη λέξη "ληστές" το πρώτο αποτέλεσμα που βγαίνει είναι το επίσημο site του OTE. Το τσέκαρα και είναι πράγματι έτσι. Εσείς που το κάνατε το ξέρετε ήδη. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Συγχαρητήρια παιδιά. Keep up the good work.

Tuesday, March 07, 2006

Εθνική (οδός) Έλλάδος

Μετά τις τόσες ώρες που πέρασα χθες στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, θα κάνει αρκετές μέρες για να μου λείψει το αυτοκίνητο.

Friday, March 03, 2006

Brokeback mountain

Ίσως σε άλλη περίπτωση να με ενδιέφερε να παρακολουθήσω δύο καλλίγραμμους αγελαδάρηδες να κυλιούνται στα στάχια της αμερικανικής Άγριας Δύσης. Plus ότι κάποτε λάτρεψα τον Ντόνι Ντάρκο και τα Πικρά Φεγγάρια (υπάρχει μια σκηνή εκεί με τη Σούζαν Σάραντον που δεν θα την ξεχάσω ποτέ). Όλη αυτή όμως η αναίτια συσπείρωση της guy community και η μεταφορά της guy parade στα multiplex μου χτυπάει στα νεύρα. Υποπτεύομαι ότι είναι μια απλώς ωραία ταινία που κάποιοι κομπλεξικοί -οι οποίοι το μεσημερί τρώνε με τους γονείς τους και την γκόμενα καμουφλάζ για να μην ταραχτεί η μαμά, και το βράδυ ντύνονται αμαζόνες στο Τέσσερα- την μετέτρεψαν σε λάβαρο των guy αισθημάτων τους. Μάλλον θα τη δω στο video.

Τριήμερο ante portas

Τελικά αυτό που με εκνευρίζει με τις αποκριές δεν είναι τόσο αυτές οι γελοίες μεταμφιέσεις και ο χαρτοπόλεμος, όσο το soundtrack της. Για να μην σχολιάσω αυτή την εμμονή με τους βραζιλιάνικους κώλους. Προσοχή σε όσους ταξιδέψουν με το αυτοκίνητο στην εθνική. Κυκλοφορούν πολλοί καρνάβαλοι εκεί έξω. (81 και σήμερα)

Wednesday, March 01, 2006

Πάολο του Κόλου

Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν κάνει την πάπια.

Αυξήσεις

Από αύριο αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων σε τρένα, μετρό και λεωφορεία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν θα μου καιγόταν καφρί.(83 και σήμερα)

Στρουμφο-γκρινιάρα

Μου τη δίνουν οι απόκριες...